Executive Office, UNE
Armidale, NSW

The project brief required the refurbishment of a Seminar Room in the existing Teaching & Learning Centre to a new Executive offi ce space for the Universities Pro Vice Chancellor. The design required a new office, reception area, waiting lounge and kitchen that would present a contemporary front to visitors. Importantly the brief called for a level of transparency whilst also providing the relevant privacy required of the role.

Working closely with the Pro Vice Chancellor, JCA developed a scheme based on the importance of materials to provide colour and texture. The design draws heavily on Scandinavian architecture through simplicity of the paletie and use of timber. Flexibility is achieved through bespoke timber shutters that achieve both the desired privacy and transparency whilst maintaining the architectural philosophy.